28 Mart 2012 Çarşamba

Besmele


Peygamberimiz (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: ‘Miraç gecesi bütün cennetler bana gösterildi. Cennette dört nehir gördüm. Biri; su, biri; süt, biri; cennet şarabı ve biri de bal nehri idi. Cebrail (a.s.)’e: ‘Bu nehirler nereden gelip nereye dökülür?’ diye sordum. Cebrail (a.s.): "Kevser havuzuna dökülüyor. Ancak nereden geldiğini bilmiyorum. Allah’a dua et, sana bildirir yahut gösterir’ dedi.
Resulüllah (s.a.v.) Rabbine dua etti. Bir melek gelip Peygamber (a.s.)’e selam verdi ve ‘Ey Muhammed! Gözlerini kapat!’ dedi. Peygamberimiz (s.a.v.) devam ederek şöyle buyurdu: Gözlerimi kapattım, sonra o melek: ‘Gözlerini aç!’ deyince açtım.kendimi bir ağaç altında buldum. Orada kapısı kırmızı altın, kendisi beyaz inciden büyük bir kubbe gördüm. Dünyadaki insan ve cinlerin hepsi bu kubbe üzerine konulsa, bir dağ üzerine oturmuş bir kuş gibi kalırdı.
Nehirlerin bu kubbenin altından aktığını gördüm. Dönmek isteyince melek bana: ‘Neden o kubbeye girmiyorsun?’ dedi. ‘Nasıl gireyim, kapısı kilitli ve bende anahtarı yok?’ dedim. Melek: ‘O kapının anahtarı ‘Bismillahirrahmanirrahim’ dir’ dedi. Kilidi tutup, ‘Bismillahirrahmanirrahim’ deyince kilit açıldı. Kubbeye girdim. O dört nehrin, kubbenin dört direğinden aktığını gördüm. Dört direk üzerinde de ‘Bismillahirrahmanirrahim’ yazılı idi. Öyle ki; su nehrinin ‘Bismi’nin ‘mim’ harfinden, süt nehrinin ‘Allah’ın ‘he’ sinden, cennet şarabının ‘Rahman’ın ‘mim’inden ve bal nehrinin de in‘Rahim’in ‘mim’ inden çıktığını gördüm. Anladım ki, dört nehrin aslı, Besmele-i Şerife'dendir. O esnada Allah (c.c.) buyurdu ki; ‘Ey Muhammed! Ümmetinden her kim kalbi riyadan halis bir şekilde, beni bu isimlerle zikreder, ‘Bismillahirrahmanirrahim’ derse, o kimseyi bu nehirlerden sularım’.


2 yorum:

Peygamberim İzinden dedi ki...

"Cinleri ve insanları, ancak Bana ibadet etsinler diye yarattım " (Zânyat, 56)

EN KOLAY İBADETLERDENDİR BESMELE ÇEKMEK

saadet .d. dedi ki...

teşekkürler bu güzel paylaşım için...